Mercedes EQ All Electric Forum banner

Aplikacja Remote Parking nie zostanie autoryzowana

Tags
eqs
5.6K views 9 replies 7 participants last post by  naruto  
#1 ·
Cześć wszystkim,

wiem, że to nie jest dostępne we wszystkich regionach, ale czy komuś udało się autoryzować aplikację Remote Parking za pomocą EQS za pomocą telefonu z systemem Android? Próbowałem wiele razy, ale nie mogę dodać samochodu do mojej aplikacji na Samsungu S22 Ultra. Najpierw narzekał na możliwe zakłócenia ze strony Android Auto, więc odłączyłem telefon od samochodu i zresetowałem mój profil użytkownika (irytujące). Ilekroć próbuję dodać samochód, skanując kod QR w ustawieniach, otrzymuję tylko komunikat, że autoryzacja pojazdu nie powiodła się. W Mercedes Me widzę, że mam tę usługę dostępną do lipca 2026 roku.

Zdezorientowany!

#2 ·
Mam ten sam problem. Kiedy dostałem samochód, mogłem go autoryzować, ale nigdy nie udało mi się użyć pilota. Następnie usunąłem autoryzację, próbując uruchomić go i od tego czasu nie udało mi się go ponownie autoryzować.

Próbowałem odłączyć telefon od samochodu, aby Android Auto się nie uruchamiał itp., ale nadal odmawia ponownej autoryzacji telefonu.

#4 ·
Dostałem aktualizację OTA MBUX do wersji 2.4 i teraz zdalne parkowanie znów działa.
Czy możesz wyjaśnić, do jakiego rodzaju aktualizacji OTA się odnosisz?

Uważam, że MBUX (tj. system operacyjny informacyjno-rozrywkowy samochodu) jest w wersjach 330+, a aplikacja do zdalnego parkowania, przynajmniej na Androidzie, w wersji 4.0.2, więc chciałem zrozumieć, czy jest inna wersja, na którą powinienem zwrócić uwagę.

Dzięki!

#5 ·
Szczęście dla was wszystkich. W USA EQS450 SUV to okrojona wersja, która nie wyświetla tych funkcji. Dealerzy również nie wiedzą, jak ją aktywować. Wygląda na błąd, że poszliśmy z MB i zaufaliśmy ich produktom. Dużo problemów z ich oprogramowaniem. Funkcje zostały dla nas usunięte.

#6 ·
Po wczorajszym zadaniu pytania zauważyłem, że wszystkie moje poprzednie nieudane próby uwierzytelnienia telefonu zostały wykonane w wersji aplikacji na Androida 4.0.1. Ponieważ teraz mam wersję 4.0.2, spróbowałem ponownie i hurra zadziałało!

Jeśli więc ktoś inny ma ten problem (na rynkach, na których ta funkcja jest oferowana), upewnij się, że masz najnowszą wersję aplikacji na Androida.

#8 ·
100%. Nie wydałem 120 000 $ na samochód, żeby nie robił prostych rzeczy, które potrafi zrobić smart car za 30 000 $. Nie mogę nawet zdalnie sterować moimi oknami! Rozpowszechniajcie tę informację. Wszyscy amerykańscy właściciele MB powinni głosować

#9 ·
Zapomniałem o tym. Myślę, że dealer zasugerował, że może to nie być dostępne w Wielkiej Brytanii, ale po przeczytaniu wątku spróbowałem i zadziałało świetnie.

Potrzebowałem kilku prób, aby uzyskać fizyczną orientację smartfona, ale kiedy już to zrobiłem, poszło jak z płatka.

Bardziej nowość niż tak duże użycie, ale i tak fajna.

#10 ·
Cześć, rozumiem twoją frustrację. Wygląda na to, że przeszedłeś spory proces, próbując uruchomić aplikację Remote Parking z twoim EQS i Samsungiem S22 Ultra. To rozczarowujące, gdy technologia nie działa zgodnie z oczekiwaniami, zwłaszcza gdy wiesz, że usługa jest dostępna do 2026 roku. Czy skontaktowałeś się z pakietami kablowymi xfinity z pomocą techniczną Mercedes Me? Czasami mogą oni zapewnić pomocne kroki rozwiązywania problemów lub wgląd w konkretne problemy ze zgodnością. Mam nadzieję, że wkrótce znajdziesz rozwiązanie i będziesz mógł w pełni cieszyć się wygodą parkowania zdalnego.