Mercedes EQ All Electric Forum banner

Jak zmienić zdjęcie drugiego profilu użytkownika na ekranie?

1 reading
1.4K views 6 replies 4 participants last post by  AndrewKThomas  
#1 ·
Po prawie 3 latach braku aktualizacji zdjęcia użytkownika na ekranie, jest dobry powód, aby to zrobić właśnie teraz, ale mamy jedno konto Mercedes z wieloma profilami lub użytkownikami.

Więc wsiadam i wszystkie pozycje siedzeń i kierownicy przesuwają się we właściwe miejsce ..... żona robi to samo, wszystko działa dobrze. Ale jest tylko jedno konto Mercedes Me.

Czego mógłbym użyć jako wskazówki, to jak mogę dodać zdjęcie dla drugiego lub trzeciego kierowcy, które wyświetla się na głównym ekranie?

Skonfigurowałem swoje za pomocą aplikacji ... wystarczająco łatwe. Ale muszę też skonfigurować żony.

Czy ktoś zna tę magię? Wielkie dzięki

#2 ·
Kiedy odebrałem samochód, dealer skonfigurował aplikacje Mercedes Me na DWÓCH różnych telefonach. Mój i mojego partnera. Każdy z nas ma inne dane logowania. Są one powiązane z tym samym kontem MMe w tle. I rzeczywiście, kiedy używam strony internetowej, aby zalogować się na moje konto MMe, widzę mojego partnera na dole strony jako dodatkowego użytkownika. Dzięki tej konfiguracji każdy z nas może używać własnej aplikacji MMe, aby dodać własne zdjęcia profilowe, które następnie są przesyłane do samochodu. Przepraszam, nie znam szczegółów, jak to zrobić, ponieważ dealer zrobił to za nas, ale piszę to, aby powiedzieć, że MOŻNA to zrobić i poinformować o ogólnej konfiguracji.

#3 ·
Kiedy odebrałem samochód, dealer skonfigurował aplikacje Mercedes Me na DWÓCH różnych telefonach. Mój i mojego partnera. Każdy z nas ma inne dane logowania. Są one powiązane z tym samym kontem MMe w zapleczu. I rzeczywiście, kiedy loguję się do mojego konta MMe przez stronę internetową, widzę mojego partnera na dole strony jako dodatkowego użytkownika.
Przy takiej konfiguracji każdy z nas może używać własnej aplikacji MMe, aby dodać własne zdjęcia profilowe, które są następnie przesyłane do samochodu.

Przepraszam, nie znam szczegółów, jak to zrobić, ponieważ dealer zrobił to za nas, ale piszę to, aby powiedzieć, że MOŻNA to zrobić i doradzić w sprawie ogólnej konfiguracji.
To dobry trop, Scott. I wiesz co? Myślę, że z pamięci zrobili to samo dla nas... ale gdzieś zepsuliśmy tę część. Nadal dobra wskazówka, dzięki

#4 ·
Właśnie przeszliśmy przez to w naszym EQC. W naszym poprzednim samochodzie, Jaguarze, mieliśmy tylko 1 logowanie dla mnie i mojej żony, co naprawdę nas irytowało, ponieważ nigdy nie ustawialiśmy ustawień poprawnie i nigdy nie mogliśmy ich odpowiednio dostosować do każdego z nas. System był inny i rozpoznawał telefon, gdy się do niego podchodziło, a nie przez wybór obrazu na ekranie, jak w MBUX. Więc tym razem upewniliśmy się, że zrobiliśmy to inaczej. Zasadniczo założyłem własne konto Mercedes Me, a następnie dodałem moją żonę za pośrednictwem jej osobistego e-maila do konta. To umożliwiło jej założenie własnego konta Mercedes me i dodanie do pojazdu. Może teraz dodawać wszystkie ustawienia, które chce, za pośrednictwem własnego logowania Mercedes me. Zdjęcie można następnie zmienić przez każdego użytkownika logując się w ustawieniach mojego konta w aplikacji w prawym górnym rogu. Naprawdę nie jestem pewien, jak to zrobić, gdy masz tylko 1 logowanie dla 2 użytkowników i naprawdę nie jestem pewien, jak samochód rozróżnia użytkowników i dodajesz takie ustawienia.

#6 ·
Właśnie przeszliśmy przez to w naszym EQC. W naszym poprzednim samochodzie, Jaguarze, mieliśmy tylko 1 logowanie dla mojej żony i mnie, co naprawdę nas irytowało, ponieważ nigdy nie ustawialiśmy ustawień poprawnie i nigdy nie mogliśmy ich odpowiednio dostosować do każdego z nas. System był inny i rozpoznawał telefon, gdy się do niego podchodziło, a nie przez wybór obrazu na ekranie, jak w MBUX. Więc tym razem upewniliśmy się, że zrobiliśmy to inaczej. Zasadniczo założyłem własne konto Mercedes Me, a następnie dodałem moją żonę za pośrednictwem jej osobistego e-maila do konta. To umożliwiło jej założenie własnego konta Mercedes me i dodanie do pojazdu. Może teraz dodawać wszystkie ustawienia, które chce, za pośrednictwem własnego logowania Mercedes me. Zdjęcie można następnie zmienić przez każdego użytkownika logującego się w ustawieniach mojego konta w aplikacji w prawym górnym rogu. Naprawdę nie jestem pewien, jak to zrobić, gdy ma się tylko 1 logowanie dla 2 użytkowników i naprawdę nie jestem pewien, jak samochód rozróżnia użytkowników i dodaje się takie ustawienia.
Dzięki za podzielenie się swoim doświadczeniem, to pomocne. Wydaje się, że jak wspomniał Scott, mieliśmy dwa konta Me... główne moje, z płaceniem za ładowanie, aplikacje, zakupy itp. Ale kiedy próbowaliśmy zalogować się na e-mail żony, okazało się, że tam był i nie był używany. Najprawdopodobniej od dnia, w którym wyjechaliśmy nim z salonu!

Logując się na oba, ku mojemu zdziwieniu, udało mi się dołączyć zdjęcia i sprawić, by działały. Można to zrobić z poziomu aplikacji. Okazało się, że musiałem tylko wylogować się z mojego, zalogować się na jej (wcześniej martwe konto) i wykonać ten sam proces.

#5 ·
Spróbuj może w aplikacji, naciskając przycisk samochodu w lewym górnym rogu, przewiń do zarządzania użytkownikami, a następnie dodaj użytkownika? Twoja żona może wtedy użyć swojej aplikacji Mercedes Me, aby utworzyć nowe konto i dodać samochód w ten sposób? W ten sposób zrobiliśmy to dla mojej żony i skonfigurowało to wszystko z jej własnym loginem.